Otvoritev muharske sezone 2014

Muharska sezona 2014Kot vsako leto smo zapriseženi muharji s 1. aprilom zakorakali v novo muharsko sezono. Tisti najbolj nadobudni smo pričeli z ribolovom ob svitu, med tem ko so se drugi zbrali na jutranjem druženju pri gospodarju RD Žiri Viljemu Kosmaču, ki je prisotne gostoljubno sprejel že na vse zgodaj.

 


Čudovito prvo aprilsko jutro je dalo slutiti, da bo dan odličen za muharjenje in ko se je dan dodobra prebudil so se že začeli prvi prijemi šarenk, katerim so sledili tudi lipani, potočne postrvi in kleni, ujela pa se je tudi kakšna zelenika ali pisanec. S pisanim repertoarjem ujetih rib tako Sora vsakemu muharju nudi neprecenljive užitke.

Sam sem ribolov pričel ob svitu, v predelu kjer ni bilo drugih ribičev, kasneje sem se pomaknil na del kjer je večina muharila. Poleg članov RD Žiri so vodo obiskali tudi gostje iz drugih RD, kar je še en dokaz, da je voda mamljiva in znana tudi širše. Nadaljevali smo z druženjem in ribolovom nad katerim je budno skrbel čuvaj in podpredsednik RD Štefan Sabari. Ribolovu je sledilo druženje pri gospodarju RD, ki se je tako kot vedno izkazal z gostoljubnostjo. Podkrepljeni z dobro hrano in jedačo ter novimi ribiškimi zgodbami smo nekateri nadaljevali z ribolovom medtem, ko se drugi niso mogli odreči Vilijevi gostoljubnosti.

Dan sem zaključil s prijetno bolečo desno roko in mislijo, da če bo bolečina vedno tako prijetna naj kar traja.

Vsem bralcem želim dober prijem tudi v prihodnje !!!

2012. Ribiška družina Žiri
Download Joomla Templates