Obnova notranjosti ribogojnice 2012

Obnova ribogojnice 2012Poleg obnavljanja zunanjih bazenov smo se člani letos odločili tudi za prenovo notranjih prostorov, ki so namenjeni gojitvenim bazenom. Zamenjana so tudi vsa okna, stene prepleskane...

 

 

 

Preberite več: Obnova notranjosti ribogojnice 2012

Septembrske poplave so poleg škode na vodotokih prizadele tudi ribjo populacijo

Reke s pritoki so vodni ekosistemi, ki predstavljajo življenjski prostor različnim vrstam rib. Z vodotoki in njihovimi pritoki upravljajo ribiške družine. Osnovna naloga naše Ribiške družine Žiri je zaščita vodnega življa in rib, varstvo voda in čistost brežin, gojitev rib in ribolov.  Ribe so vodni organizmi prilagojeni življenju v vodi, ter se v večini primerov zlahka prilagajajo nihanju vodne gladine. Vendar pa lahko nenadni porasti in povečan pretok rek prizadenejo tudi ribje populacije.

Preberite več: Septembrske poplave so poleg škode na vodotokih prizadele tudi ribjo populacijo

Smukanje potočne postrvi 2009

Smukanje 2009Letos smo obnovili plemensko jato črnomorske potočne postrvi z novimi primerki iz odlovov v gojitvenih potokih. Rošada se nam je zelo dobro obrestovala, saj smo lahko nasmukali preko 300.000 iker naše krasotice, potočne postrvi. To je zelo lep dosežek, saj je nova sveža kri zelo dobrodošla za oplemenitenje kasneje vloženih rib v gojitvene potoke in nato v lovne revirje.

Preberite več: Smukanje potočne postrvi 2009

Muharski tečaj 2008

Muharski tecaj 2008V Nedeljo, 08.06.2008 ob 9.00 uri, smo se zbrali pri športnem društvu Pristan, da malo obnovimo muharske veščine in se v praksi tudi preskusimo. Hitri muharski tečaj je bil namenjen predvsem novim muharjem, ki so se letov včlanili v RD in pa vsem, ki smo hoteli zvedeti kaj novega in uporabnega od mentorja in organizatorja tečaja Štefana Sabarija. Muharskega tečaje se je udeležilo približno 10 muharjev nekaj pa je tečaj spremljalo iz varne razdalje ob igrišču.

Preberite več: Muharski tečaj 2008

Obnova bazenov - USEDALNIK

Usedalnik obnovaPlan za leto 2008 je bil, da se obnovi oz. na novo zgradi prvi bazen v nizu štirih bazenov. Bazen ima dvojno funkcijo. Prva je ta, da se večina mulja, ki ga prinese voda usede na dno usedalnika in potem zaokroži v večji bazen (dimenzij 11x 4 m), ki je pregrajen na tri dele.
Ti bazeni so namenjeni predvsem za materno jato potočnih postrvi, kar je druga funkcija tega bazena.

Preberite več: Obnova bazenov - USEDALNIK

2012. Ribiška družina Žiri
Download Joomla Templates